stokbrood alla Esther :)

Men neme:

een vers stokbrood (liefst een brede baguette),
een stuk kaas dat je lekker vindt ,
drie tenen knoflook (maar minder mag ook als je een wat subtielere knoflooksmaak wilt)
en 75-100 gram roomboter.

Zet de oven vast aan op 150 graden.
Snijd het stokbrood schuin in, maar niet helemaal door.
Schaaf plakjes kaas en stop een plak in elke snede van het stokbrood.
Een beetje over de bovenkant heen vouwen maakt het straks extra lekker.
Smelt de roomboter in een pannetje (het mag niet gaan bakken of spetteren).
Pel ondertussen de knoflook en pers deze.
Voeg de geperste knoflook toe aan de boter en roer een minuutje om.
Giet het botermengsel in het ingesneden stokbrood zodat elk plakje beboterd is.
Wat je over hebt kwast je over de bovenkant heen.
Zet het stokbrood nu op een bakplaat in de oven, een minuut of 15, tot het goudbruin is.
Eet smakelijk!

Met dank aan Esther !

1 reactie »

RSS feed for comments on this post.


Leave a Reply

  • het verleden

  • afdelingen