recept aardappelsalade

Nodig:
 400 gr voorgekookte krieltjes
 3 stengels schoongemaakte bleekselderij (maar kan ook zonder)
 4 bosuitjes in ringetjes …
2 eetl. fijne zoetzure zilveruitjes
1 dikke plak ham
3 hardgekookte eieren
 2 eetl kwark
 1 eetl moster
2 eetl mayonaise
 Zout en peper
Kook de krieltjes in 4 minuten gaar , laat ze afkoelen en snij ze doormidden.
kook ook de eieren van te voren en laat ze koud worden in koelkast.
 Snij de bleekselderij door midden en dan in kleine blokjes
Snij de ham in kleine blokjes en de eieren ook.
 Klop een sausje van de kwark,mayo en mostert
en breng dat op smaak met zout en peper.
 Hier kun je eenvoudig light variatie op maken door halvanaise te gebruiken.
 Meng de aardappel,selderij,bosui,zilverui,ham en eieren door elkaar
en spatel daar de saus door.
Maak het van te voren ,zet het in de koelkast
en proef tussendoor of er nog wat zout of peper bij moet.
Selderij kan ook vervangen worden door een halve prei 😉
Koud natuurlijk het lekkerst 😉
Veel plezier ermee.

2 Comments »

  • cheet schreef:

    Hey Oma,
    deze komt uit een blaadje wat je in de supermarkten mee kunt nemen.
    Wat toevallig!
    Vind de variatie van snijworst idd ook prima net even wat hartiger, dank je!
    LEUK 😉

  • oma schreef:

    Ha Cheet,

    Dit is het recept wat Cobie ook altijd maakt, maar ipv, ham, neemt ze een blikje snijworst of zo.
    Vast streek gebonden.
    Was zondag heerlijk fris zo uit de koelkast. oma

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

  • het verleden

  • afdelingen